Ђерлек: Приоритет је скраћење листа чекања 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Ђерлек: Приоритет је скраћење листа чекања
Trenutno na sajtu: 285       |       Podeli:
11.11.2022 | 0 коментар(а)



Државни секретар министарства здравља Мирсад Ђерлек рекао је да ће скраћење листа чекања на прегледе бити главни приоритет

Министарства здравља како би се убрзала дијагностика.
У претходном периоду, епидемија је одложила многе прегледе и операције, јер је више здравствених установа било у ковид режиму.


Државни секретар министарства здравља Мирсад Ђерлек рекао је за РТС да је коронавирус створио доста проблема .

"Скраћење листе чекања ће бити главни приоритет Министарства здравља јер желимо да убрзамо дијагностику. На тај начин ћемо квалитетније лечити наше пацијенте. Најдуже се чека протеза колена, ендопротеза кука, магнетне резонанце у зависности од дела тела, коронарографије, скенери, катаракте", рекао је Ђерлек.

Према његовим речима, направљен је план како да се смање листе чекања, а један од државних секретара стриктно ће се бавити том проблематиком.

"Изградњом клиничких центара и обновом болница створено је доста места за опрему, много је више операционих сала, запошљавањем младих има више кадрова", напоменуо је.

Говорећи о вантелесној оплодњи, рекао је да је ово мотивациона година када је реч о вантелесној оплодњи и да од 10. децембра почиње и коришћење донираних репродуктивних ћелија.

Напоменуо је да је план да до Нове године 150 жена оствари ту повољност.

"Надамо се да ћемо на тај начин побољшати наталитет. Подаци показују да се последњих година наталитет ипак повећава, није то велика цифра, али је битно да сваке године имамо све више деце", истакао је Ђерлек.

Када је реч о новим инфраструктурним објектима, каже да је у Клиничком центру прва фаза завршена, у току је друга фаза која подразумева завршетак Клинике за трансплатацију, део где ће бити смештена нуклеарна медицина и реконструкција котларнице.

"Тиршова 2 ће бити један нови клинички центар за децу, имаће 60.000 квадратних метара. Надам се да ћемо наћи новца као држава да се уради и онкологија", рекао је државни секретар.

 

 

 

 

ГЗС /Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.914.092 посета
Тренутно на сајту: 284 посетилац(a)